Bike to Ski retki on kokemus, jonka mahdollistavat Ylläksen lähietäisyydellä sijaitsevat tunturit sekä kansallispuiston huolletut talvipyöräreitit. Retken kesto on n. 5–6 h. Osallistujamäärä min. 2 hlöä, max. 6 hlöä. Hinta 225 €/hlö sis. sähköpyörän, skinnaus- ja lumiturvallisuusvälineet ja opastuksen. Omilla välineillä hinta 185 € sis. sähköpyörän ja opastuksen. Retket järjestetään sopimuksen mukaan.

Aamulla kokoonnumme Sport Cornerille n. klo 8:00. Pyörinä käytämme sähköavusteisia fatbikejä. Laskuvälineet kulkevat oppaan perässä ahkiossa. Osallistujat kantavat itse reppunsa selässä ja poljemme monot jalassa.

Retki aloitetaan pyöräilemällä Kotamajalle. Matkaa tulee suuntaansa n.10km ja ajallisesti 45-60min olosuhteista riippuen, yrittäen välttää voimakasta hikoilua.

Kotamajalle päästyämme pidämme yleensä pienen tauon, Kotamajalta on mahdollista ostaa juotavaa ja syötävää. Päivän hiihtojen päätteeksi, ennen kotimatkaa, pidämme yleensä pidemmän tauon, jolloin on mahdollista nauttia esim. porokeittolounas ennen paluumatkaa. Kotamajan pihalla on myös kota, jossa on mahdollista tehdä tulet ja syödä omia eväitä. Pihapiirissä on myös vessat.

Päivän ski touring -osuus kestää yleensä 3-4h, olosuhteista ja ryhmän toiveista riippuen. Opas valitsee parhaat mahdolliset nousu- ja laskureitit, ryhmän mieltymysten sekä taitotason ja olosuhteiden mukaan. Yleensä palaamme pyörillä Äkäslompoloon klo 15-16 välillä.

 Skinnausretkillä on mahdollista testata Dynafitin uusimpia ja kevyimpiä skinnaus- ja vapaalaskuvälineitä. Vuokraamostamme löytyy löytyy suksia leveyksissä 74-107 mm ja monoja 950-1450 g.

Varaathan skinnausreissulle päälle sään vaatimat varusteet sekä lisäksi taukotakin, vaihtohanskat ja juomaa. Varmista myös, että sinulla on tarvittavat vakuutukset voimassa. Omilla välineillä retkille osallistuville vuokraamme lumiturvallisuusvälineet puoleen hintaan. Retket sopivat kaiken tasoisille liikkujille, eli aikaisempaa kokemusta takamaastoissa laskemisesta ei vaadita. Kaikille retkille tulee ilmoittautua etukäteen, jotta voimme varmistaa sopivat ryhmät jokaiselle.

 Varaa retkesi sähköpostilla vuokraamo@sportcorneryllas.fi tai soita 0207120460.